Nově vyhlášená výběrová řízení 2023

Zahraniční oddělení vyhlásilo nová výběrová řízení:

1. Stipendijní program SYLFF nadace Tokyo Foundation for Policy ResearchJedná se o prestižní stipendia pro doktorandy v nejvýše 3. ročníku v prezenční formě studia na výzkum a dokončení disertační práce. Část výzkumu musí být realizována v zahraničí.

Stipendium ve výši 12 500 USD se uděluje pro rok 2023/24 s možností prodloužení o další rok.Veškeré podrobnosti zde: https://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/aktualni-nabidka-zahranicnich-pobytu-pro-studenty/stipendia-2/Fakultní uzávěrka je 28. 4. 2023.

 

2. Připomínáme, že běží výběrové řízení na stipendia Anglo-Czech Educational Fund 2023/24.Toto stipendium je určeno na několikaměsíční až roční studijní a vědecké pobyty mladých vědeckých pracovníků (ve věku do 35 let) a doktorandů ve Velké Británii. Jedná se o stipendium pro osoby s českým nebo slovenským občanstvím.Veškeré podrobnosti zde: https://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/zahranicni-vymenne-programy/anglo-czech-educational-fund/Uzávěrka podávání přihlášek je 1. 3. 2023.

 

3. Stipendijní letní jazykový kurz němčiny 2023 na Heinrich Heine Universität Düsseldorf.Kurzy jsou určeny pro zájemce s úrovní němčiny A2–C1. Jedná se o nabídku pro všechny stupně studia i obory.Podrobnosti zde: https://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/aktualni-nabidka-zahranicnich-pobytu-pro-studenty/letni-skoly/.

Fakultní uzávěrka je 17. 2. 2023.

 

4. Nabídka online kurzů pro studenty v letním semestru 2022/23.a) Zápis do online kurzů virtuální mobility v rámci univerzit Aliance 4EU+. Nabídku kurzů Univerzit Miláno, Ženeva, Varšava a Heidelberg.

b) Virtual International Programme (VIP) partnerské Justus Liebig University Giessen s termínem 12. 2. 2023.

c) The Hebrew University of Jerusalem, Faculty of Humanities – online kurzy z různých oborů v rámci humanitních a sociálních věd.

Všechny informace zde: https://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/aktualni-nabidka-zahranicnich-pobytu-pro-studenty/online-kurzy/

Studenti se zapisují na konkrétní univerzitě podle návodu u příslušné nabídky. Kurzy jsou převážně v angličtině, ale lze najít zastoupené i jiné jazyky. Po dohodě se zahraničním koordinátorem na katedře či ústavu lze také kurzy, respektive dosažený počet kreditů uznat na FF UK.

Úvod > Aktuality > Nově vyhlášená výběrová řízení 2023