Světový den filosofie na FF UK

Všechny zájemce zveme na Světový den filosofie, kterým vyvrcholí Týden humanitních věd na FF UK. Kompletní rozpis akcí naleznete na adrese https://tydenhumanitnichved.cz/program/praha

Ústav filosofie a religionistiky nabídne v rámci tohoto bohatého programu následující line-up přednášek, besed a workshopů:

  • 10:00 – 11:00 – Mundus est fabula: Descartes, baroko, šalebnost světa a nicotnost života (přednáška) – Mgr. Ondřej Švec, Ph.D.
  • 11:15 – 12:45 – Současné problémy filosofie – politika identity a emoce v lidském jednání (interaktivní panelová diskuse) – doc. Mgr. Jakub Čapek, Ph.D. a Mgr. Ondřej Švec, Ph.D.
  • 13:00 – 14:00 – Etika a kritické myšlení (workshop) – Mgr. Matěj Král, Ph.D. a Mgr. Petra Šebešová, Ph.D.
  • 14:15 – 15:15 – Etika společenských rolí (představení projektu) – David Machek, Ph.D.

Speciální bonus pro vyučující a studující SŠ: Ve čtvrtek 16. 11. od 16:30 do 17:30 můžete také navštívit workshop „Problémově orientovaná výuka filosofie v praxi“, konaný ve vzdělávacím centru Didaktikon v Kampusu Hybernská (https://didaktikon.cz/DIDAKT-28.html). Stejný workshop je možné navštívit i ve středu 15. 11. od 10:00.

Pokud se některou z výše uvedených akcí rozhodnete navštívit se svými SŠ studujícími, napište prosím předem na adresu matej.kral[at] ff.cuni.cz.

Těšíme se na vás na Světovém dni filosofie a dalších akcích konaných v rámci Týdne humanitních věd na FF UK!

Úvod > Aktuality > Světový den filosofie na FF UK